Hvad er Metalheads Against Racism?

Metalheads Against Racism er en løs sammenslutning af mennesker indenfor metalscenen, der ikke længere vil finde sig i racisters, nazisters og diverse chauvinisters infiltration af metalscenen. Selvom metal af natur er oprørsk har den aldrig været "politisk" i snæver sammenhæng. Nu hvor metalscenen er i fare for at blive overrendt af racister er det i stigende grad nødvendigt at tage klart afstand fra racismen. For at holde racistisk afskum ude af metalscenen, og for at gøre det klart for hele verden at metal IKKE er racistisk, og at vi ikke vil tolerere racisme iblandt os. Ved at sætte et Metalheads Against Racism banner på dine WWW-publikationer erklærer du, at du støtter vores antiracistiske synspunkter.

Hvorfor har verden brug for Metalheads Against Racism?

Sund fornuft siger, at det ikke er nødvendigt for metalhoveder at erklære sig selv anti-racistiske. Metal som en kunstform omhandler kærlighed til frihed, og har altid stået i modsætning til fascistiske ideer. I de senere år er scenen imidlertid i stigende grad blevet infiltreret af racister. Det er absurd, at en kunstform som Metal skal bruges til udbredelsen af racistiske ideologier, men faktum er, at det sker lige nu, og at der skal gøres en ende på det. Der må trækkes en klar linie mellem sande metalhoveder og chauvinister, der kun misbruger metal til at udbrede deres racistiske forestillinger.

I en alder, hvor nogle bands bruger nazistiske symboler på deres albums og på scenen, og derefter vender 90 grader og erklæerer sig selv "upolitiske", i en alder hvor det er normen nærmere end undtagelsen at se folk erklære sig selv racister ved metalkoncerter, er det nædvendigt at lade verden vide hvor du står. Det er uheldigt og tragisk at vi lod det komme så vidt, men vi er nødt til at se kendsgerningerne i øjnene og gøre noget ved dem. Derfor er der brug for Metalheads Against Racism.